Chair yoga


Stoelyoga is geschikt voor iedereen. Yoga op de stoel bestaat vooral, zoals alle vormen van yoga uit oefeningen, ook wel asana’s genoemd. Daarnaast is er aandacht voor ademoefeningen (bewust leren ademen) en meditatie of ontspanningsoefeningen. De oefeningen worden wanneer nodig is aangepast, zodat iedereen mee kan doen.
Stoelyoga is ook fijn omdat het gewoon in werkkleding gedaan kan worden, bv in een vergaderruimte. De werknemers hoeven zich dus niet om te kleden. Daarnaast kan stoelyoga geschikt zijn voor bedrijven om korte sessies van 30 a 45 minuten te doen bv voor de lunch.

Het voordeel van deze manier van bewegen is dat je ook werknemers bereikt die niet sportief zijn. Mensen die al sportief zijn, doen al mee met groepslessen in de gym. En dat terwijl de mensen die niet van sporten houden, het ook (of juist) nodig hebben om vitaler te worden.
Dat maakt de stoelyoga sessies zo interessant; daarmee kan je de niet sportieve groep bereiken. Deelnemers zitten rustig op een stoel, focussen op de ademhaling, rekken en strekken en worden zich bewust van wat stress met je doet. Zo werken ze aan hun vitaliteit, zonder zich ervoor in het zweet te werken.