Mindfulness

Alles in het leven kan mindfulness zijn. Misschien heb je wel eens met bewondering de zonsondergang gezien of luister je aandachtig tijdens een concert naar een artiest. Op dat moment ben je volledig bezig met je aandacht brengen in het hier en nu. Dat is waar mindfulness over gaat! Het volledig bewust zijn in de huidige ervaring.

Bij velen gaat het leven als een sneltrein en staan we helemaal niet stil met wat we nou echt meemaken. Misschien ben je wel het boodschappenlijstje aan het schrijven terwijl je met je moeder aan de telefoon hangt of prop je jouw lunch naar binnen tijdens een meeting met je collega’s zonder dat je echt door hebt wat je eet. Laten we zeggen dat dit dus niet mindful leven is. Sterker nog, dit is een voorbode van een leven met stress en spanning.

Met behulp van mindfulness leer je via verschillende oefeningen bewust stil te staan in het hier en nu. De automatische piloot wordt vaker uitgezet waardoor je jouw leven intenser en bewuster leeft. Hierdoor vang je bijvoorbeeld sneller stressprikkels op en ga je anders om met bepaalde gedachtepatronen. Je kwaliteit van leven staat voorop!

Herken jij jezelf in één of meer van de volgende situaties

    • Thuis komen met hoofdpijn en veel stress;
    • Overmatig emotioneel worden om bepaalde gebeurtenissen;
    • ’s Avonds wakker in bed liggen met allemaal gedachten die je niet een plek kunt geven;
    • Een chaotisch en opgejaagd gevoel hebben gedurende de dag;
    • Je niet meer kunnen focussen tijdens je werk.

Dan is een training/les mindfulness iets voor jou! Zet jezelf op de eerste plaats en ga bewust om met de keuzes die je in het leven maakt

nl_NLNederlands