Yin yoga

Bij Yin yoga draait het om overgave, acceptatie en loslaten. Bij deze stijl wordt vooral het bindweefsel en de gewrichten versoepeld er wordt ruimte gecreëerd. Het zijn met name zittende en liggende houdingen.

Bij Yin yoga worden de verschillende houdingen langer aangehouden dan bij andere yoga stijlen. Hierdoor heeft je lichaam de tijd om te ontdekken en voelen welke sensaties er zijn, waar je verder kunt komen en waar je juist een stapje terug moet doen. De rustige slow motion aanpak van de yogales is wat veel mensen kan aanspreken maar dat betekend echter niet dat de les minder intens is…. Je gaat richting je edge en daar begint de ontdekkingsreis en je mindset. Hierbij werk je ook aan bewustwording en een rustige ademflow. Je neemt echt even de tijd voor jezelf en dus ook je lichaam.

Deze vorm van yoga is vrij nieuw. Eind jaren 70 werd het geïntroduceerd in de Westerse landen en al snel werd het populair. Voorheen waren er alleen Yang yoga stijlen, zoals Hatha en Ashtanga, waarbij het draaide om het uitvoeren van dynamische asana’s. Wel zijn sommige asana’s in de Yin yoga gebaseerd op deze uit de Yang yogastijlen.

Er zijn 4 principes van Yin Yoga
1. Vind je Edge
2. Wees stil in de houding
3. Blijf langer in de houding (3-5 min)
4. Be Mindful

Doordat de aandacht bij een Yin les vooral ligt aan het werken aan overgave en ontspanning (in soms intense houdingen) worden deelnemers ook bezig gehouden met mindfulness. Yoga Sila kan je op verschillende manieren bewust stil laten staan bij je lichaam en geest en zal je hiermee dus ook begeleiden gedurende de les.
nl_NLNederlands